Влегување Насловна страница

Почетна

Коментарот е оневозможен.

Пост содржина

Со текот на времето, за многумина збунувачки, Божјата реч е whaТ луѓе треба да се погледне. Тоа е брилијантен светилник на вистината кој може да им помогне на луѓето да го исправи своето обожавање кон Семоќниот.

Има многу мажи и организации кои сакаат луѓето да ги гледаат, тврдејќи дека имаат Божја поддршка и вршат моќни знаци. Но Божјите вистински луѓе нема да бидат измамени. Зборот на човекот води кон очај. Еремија 10: 23

Љубовниците на Бог секогаш ќе гледаат на Божјите пораки за успокојување и водство. Оваа страница им помага на луѓето да ги проверат своите верувања и да го прилагодат нивното обожавање, доколку е потребно, за да имаат подобар однос со Семоќниот. Дела 17: 11-12

Дали се чувствувате како да не треба да ги проверувате вашите верувања? Тоа е токму она големиот противник на Семоќниот сака да мислите. Тој сака луѓето да го следат човечкиот збор, а не Божјиот. Сложеноста може да биде опасна.

Во последниот период од не-Евреите, мнозина познати како "време на крајот" ќе има духовно будење и исчистување од криво учења. Меѓутоа, за да се исчисти духовно, треба да се спознае вистински библиски вистини од Бог, наместо да се изопачени и изопачени учења од луѓето. Со насочување на вниманието кон Божјите вдахновени списи, оваа страница им помага на оние што бараат вистини да го прават тоа и многу повеќе! 2 Тимоти 3: 16-17

Може да се најде дека го исправи нашето обожавање, на денот на инспекција!

Слободно можете да ги разгледате следните библиски приказни и теми. Слободно можете да коментирате (користете прекар ако сакате) и да истражувате со умот што Бог ви го дал. Запомни, Бог е Бог кој дава вистинска мудрост. Не човек. Да се ​​побара вистината од Бог е чесна работа. Како и во времето на Исус, многу верски организации всадуваат страв или самозадоволство во своите членови за да ги спречат да го бараат тоа. Но, ако една организација верува дека ја имаат вистината, не треба да има страв во тестирањето на нивните доктрини, бидејќи тие не може да се докаже погрешно. Па зошто толку многу религиозни организации ги спречуваат своите членови да ја бараат Божјата вистина? Тие се повеќе се плашат да ја заштитат нивната организација, а потоа да ја бараат Божјата вистина! Нивната љубов кон нивната организација е посилна од нивната љубов кон Бога. Се надеваме дека го сакате Бога повеќе од било кој несовршен човек или организација. Може да биде благословено твоето барање! Псалми 119: 167-120: 2 ;Матеј 6: 33

почеток

коментари

Коментарот е оневозможен.

Нема коментари.